Avainsanatutkimus - mikä se on ja miten se tehdään? (Step-by-step + työkalut)
Avainsanatutkimus on tärkeä osa yrityksesi hakukoneoptimoinnin (SEO) strategiaa. Avainsanojen analyysi antaa arvokasta tietoa sisällöntuotantoon ja sisältömarkkinointiin, mutta myös koko markkinointistrategialle.
Avainsanatutkimus on analyysi, joka antaa yksityiskohtaista tietoa ihmisten hakukäyttäytymisestä. Se kertoo esimerkiksi:
- Millä sanoilla yrityksesi palveluita etsitään?
- Kuinka moni etsii yrityksesi palveluita tai tuotteita?
- Miten kilpailijasi sijoittuvat näissä hauissa?
Kokosimme tähän muhkean avainsanatutkimuksen 2024 oppaan, josta löydät ohjeet avainsanatutkimuksen tekoon, työkalut sekä parhaat vinkit avainsanojen käyttöön ja SEO-strategiaan.
Sisällys:
- Mikä on avainsanatutkimus?
- Mitä hyötyä on avainsanatutkimuksesta?
- Avainsanat – kriittiset elementit
- Avainsanatutkimus ja hakuintentio
- Miten avainsanatutkimus tehdään?
- Avainsanojen tutkimuksen työkalut
- Vinkit avainsanastrategiaan ja hakukoneoptimointiin
- Avainsanatutkimus ja hakukoneoptimointi 2024
- Avainsanatutkimus – hinta
Mikä on avainsanatutkimus?
Avainsanatutkimus selvittää, millä avainsanoilla tai hakusanoilla ihmiset etsivät tietoa yrityksestäsi ja palveluistasi. Tämä auttaa sinua luomaan sisältöä, joka tuo verkkosivuillesi yrityksestäsi kiinnostuneita ihmisiä.
Avainsanatutkimus kertoo, mitä ihmiset tekevät Googlessa. Analyysi paljastaa vaikkapa seuraavat asiat:
- Sadat yrittäjät ja yritykset tekevät hakuja Googleen kirjoittamalla hakukenttään esimerkiksi ”apua markkinointiin yritykselle” tai ”mistä löytää lisää asiakkaita”.
- Hakutulossivun piikkipaikalle on helpompi nousta hakusanalla ”sisältöstrategia” kuin ”hakukoneoptimointi”.
- Jos käyttäjä on hakenut sanalla ”seo”, hän todennäköisemmin haluaa tietoa hakukoneoptimoinnista eikä tankata autoa - ellei hän tee Google-hakua Suomen Lapissa.
Mitä hyötyä on avainsanatutkimuksesta?
Avainsanatutkimus antaa hakukoneoptimointiin työkalut luoda sisältöjä, jotka vastaavat ihmisten hakukoneissa tekemiin hakuihin. Näin sisältösi nousevat hakutulossivuilla ja tuovat orgaanista liikennettä verkkosivuillesi. Avainsanatutkimus on olennainen osa tuloksellista sisältömarkkinointia.
Avainsana-analyysi löytää hakusanat, joilla sinun yrityksesi palveluita haetaan. Sisältöjen optimointi näiden avainsanojen ympärille varmistaa, että orgaaninen liikenne on myös oikeanlaista liikennettä. Toisin sanoen, sivustollesi tulevat ihmiset ovat todennäköisemmin potentiaalisia asiakkaita.
Bränditietoisuus
Sisältöjesi ja samalla yrityksesi näkyminen useammalle ihmiselle tarkoittaa bränditunnettuuden kasvua.
Aiheen asiantuntijuus
Kun sijoituksesi nousee yrityksellesi tärkeissä avainsanoissa korkealle, luot samalla auktoriteettia näiden avainsanojen aihepiirissä niin hakukoneen silmissä kuin käyttäjienkin mielessä.
Lisää orgaanista liikennettä Googlesta
Kun sisältösi vastaa kysyntään, se nousee hakutuloksissa. Mitä korkeammalla näyt hakutulossivuilla, sitä enemmän voit saada liikennettä verkkosivuillesi.
Uusien asiakkaiden hankinta ja konversiot
Kun sisältösi herättävät luottamusta ja tuovat yrityksesi verkkosivuille orgaanista liikennettä, osa sivustosi vierailijoista muuttuu vähitellen asiakkaiksi. Oikein tehdyt sisällöt kuljettavat sivustolle tulijan myyntitunnelin läpi ja lopulta konversioon.
Markkinatutkimus ja asiakasymmärrys
Perusteellisen ja strategisen avainsanatutkimuksen tekeminen antaa tietoa asiakkaistasi ja markkinastasi laajemmin. Sen lisäksi että pystyt kohdistamaan sisältösi tarkasti haluamallesi yleisölle, voit saada näkemystä ja ideoita liiketoiminnan mahdollisuuksista.
Lue myös: Sisältömarkkinoinnin 10 parasta toimenpidettä vuonna 2024
Avainsanat – kriittiset elementit
1. Relevanssi
Koska sisältömarkkinointi vaatii resursseja ja markkinoinnin panoksia, se kannattaa kohdentaa mahdollisimman tehokkaasti oikein. Jokaisen avainsanan on siis hyvä olla relevantti liiketoiminnan tavoitteidesi kannalta.
Hyvin yleinen avainsana ei aina ole se kaikkein relevantein. Jos yrityksesi on esimerkiksi hyvinvointituotteiden verkkokauppa, avainsana ”verkkokauppa” tuo vain tuurilla hyvinvointituotteista kiinnostuneen sivuillesi.
2. Volyymi
Avainsanan volyymilla tarkoitetaan sitä, kuinka usein jotain tiettyä hakusanaa etsitään kuukausitasolla. Sisältösi saattaa nousta jollain avainsanalla Googlen ensimmäiselle sivulle, mutta jos sitä ei koskaan haeta, se ei johda liikenteeseen sivustollesi.
Avainsanoiksi kannattaa valita vain riittävän volyymin hakusanoja ja hakulauseita, jotta niistä on hyötyä yrityksellesi.
3. Kilpailu
Kilpaillussa markkinassa yleisimmät ja suurivolyymiset avainsanat ovat juuri kaikkein kilpailluimpia. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että näillä avainsanoilla on paljon vaikeampi nousta hakutulossivuilla. Kun sisältöäsi ennen on viisikymmentä muuta artikkelia aiheesta, ei kovin moni potentiaalinen asiakas jaksa selata sinun artikkeliisi, vaikka se olisikin loistava.
Kilpailija-analyysi avainsanatutkimuksen osana antaakin erittäin arvokasta tietoa avainsanastrategian luomiseen. Sen avulla voit optimoida avainsanojen kokonaisuuden sekä sen, missä järjestyksessä ja millä avainsanojen yhdistelmällä lähdet valloittamaan hakutulossivuja.
Avainsanatutkimus ja hakuintentio
Hakuintentio eli hakutarkoitus liittyy relevanssiin ja käyttökokemukseen. Kun käyttäjä tekee Googleen haun, hänellä on mielessään jokin syy hakea jotain tiettyä tietoa. Kun ymmärrät, mitä käyttäjä todella etsii, voit luoda sisältöä ja valita avainsanoja, jotka ovat relevantteja ja arvokkaita käyttäjille.
Esimerkiksi Semrush jakaa hakuintention neljään pääluokkaan: navigointi, informaatio, kaupallinen ja tapahtuma. Navigointihaut ovat niitä, joissa käyttäjä etsii tiettyä verkkosivua tai resurssia. Informaatiohaut liittyvät yleiseen tiedonhakuun tietystä aiheesta. Kaupallisia hakuja tehdään, kun käyttäjä vertailee tuotteita tai palveluita ennen ostopäätöksen tekemistä. Tapahtumahaussa käyttäjä on jo päättänyt tehdä oston ja etsii tiettyä tuotetta tai brändiä.
Kun sisältösi vastaavat hyvin siihen, mitä käyttäjät etsivät, hakukoneet todennäköisemmin arvioivat sisältösi relevantimmaksi ja näyttävät ne korkeammalla hakutuloksissa. Tämä puolestaan johtaa lisääntyneeseen näkyvyyteen ja liikenteeseen sivustollasi.
Miten avainsanatutkimus tehdään?
Avainsanatutkimus tehdään näin:
- Selvitä nykytilanne: millä avainsanoilla sijoitut ja millä et.
- Ymmärrä asiakkaasi syvällisesti, tutki vielä vähän lisää.
- Listaa kategoriat, joilla haluat sijoittua.
- Tutki hakuvolyymit ja valitse relevanteimmat.
- Poimi kategorioihin avainsanat ja priorisoi ne.
- Tee kilpailija-analyysi ja säädä priorisoidut avainsanat.
- Ryhmittele avainsanat hakuintention mukaan.
- Seuraa sijoituksia ja säädä strategiaa datan mukaan.
Aloita avainsanatutkimus selvittämällä tämänhetkinen sijoittuminen hakukoneissa, jos yritykselläsi on jo verkkosivut pystyssä ja niillä jotain sisältöä. Sijoituksia voi alkaa tutkia melko pian sivuston julkaisun jälkeen, joten suhteellisen tuoreillakin yrityksillä ja verkkosivuilla voi olla sijoituksia, joista lähteä rakentamaan avainsanastrategiaa.
Seuraavaksi kannattaa tutkia, millä hakusanoilla yrityksesi ei vielä sijoitu. Tämä on hyödyllistä erityisesti jo pidempään toimineille sivustoille ja yrityksille.
Maksullisissa SEO-ohjelmistoissa on toimintoja, joilla pystyy tutkimaan puuttuvia avainsanoja. Näillä hakusanoilla kilpailijasi sijoittuvat hakutuloksissa, mutta sinun sisältösi eivät. Esimerkiksi Semrushilla on Keyword Gap -työkalu puuttuvien avainsanojen tutkimiseen.
Yksinkertaista avainsanatutkimusta voi tehdä myös maksuttomilla työkaluilla. Esimerkiksi Google ehdottaa automaattisesti eri hakusanoja, kun alat kirjoittaa tekstiä hakukenttään. Kun teet haun, Google ehdottaa aiheeseen liittyviä muita hakusanoja, joita käyttäjät ovat tehneet.
Valitse relevantit aiheet
Listaa yrityksellesi kaikki keksimäsi relevantit aiheet. Nämä ovat sisältöjesi kattotermit tai kategoriat, joiden ympärille alat tehdä sisältöjä.
Käytä apuna asiakastietoa, keskusteluita ja sisältömarkkinoinnin ostopersoonia ja mieti, mitä aiheita potentiaaliset asiakkaasi etsivät. Jos yrityksesi on vaikkapa mainostoimisto, aihepiirit voisivat olla esimerkiksi:
”mainoskampanjat”
”brändäys”
”graafinen suunnittelu”
”copywriting”
”asiakaslehdet”
”mainosmateriaalit”
”konseptisuunnittelu”
”tuotekuvaus” jne.
Tarkastele avainsanan hakuvolyymeja
Hakuvolyymi kertoo, kuinka monta kertaa ihmiset keskimäärin kirjoittavat jonkun tietyn avainsanan Googleen kuukaudessa. Hakuvolyymi auttaa arvioimaan, miten tärkeinä potentiaaliset asiakkaasi pitävät erilaisia aiheita.
Suuremman hakuvolyymin avainsanoilla on mahdollista saada paljon liikennettä, ja pienen hakuvolyymin avainsanaoilla vain vähän liikennettä. Keskimäärin kannattaa tavoitella suuremman volyymin avainsanoja, mutta kaikkein suurivolyymisimmat avainsanat ovat usein kilpailluimpia ja isojen yritysten ”omistamia”.
Pudota edellisessä vaiheessa tekemältäsi listalta pois kaikki avainsanat, joiden volyymi on mitätön ja jotka eivät ole sisältöjesi ytimessä. Pieni volyymi ei kuitenkaan tarkoita huonoa avainsanaa, joten säilytä hyödylliset pienivolyymiset avainsanat. Listalle pitäisi jäädä korkeintaan kymmenkunta tärkeintä avainsanaa.
Poimi avainsanat valitsemillesi kategorioille
Kun kattotermit on valittu, on aika etsiä niille sopivia avainsanoja. Tutki kaikki mahdolliset tarkemmat avainsanat, jotka liittyvät kuhunkin aiheeseen eli pääavainsanaan. Laajenna etsintää myös vähän aiheen ulkopuolelle.
Esimerkiksi graafinen suunnittelu -aihe voisi täydentyä seuraavilla avainsanoilla:
”logosuunnittelu”
”mainostoimisto helsinki”
”mitä maksaa logo”
”graafinen suunnittelu tuntihinta” jne.
Kerää listalle niin yleiset avainsanat kuin ”pitkähäntäiset hakusanat”. Pitkähäntäiset avainsanat tarkoittavat pitkiä hakulausekkeita, kuten ”mistä löytää hyvä graafinen suunnittelija helsinki”.
Pitkillä avainsanoilla hakuvolyymit ovat matalampia, mutta niillä on helpompi sijoittua hakutulossivulla. Sen lisäksi pitkähäntäiset hakusanat vastaavat yleensä paremmin hakua, joten ne tuovat todennäköisemmin juuri oikeita kävijöitä sivuille.
Avainsanastrategiassa kannattaa pitää sopiva määrä sekä yleisempiä avainsanoja että harvinaisempia hakulausekkeita. Yleisillä avainsanoilla rakennat pitkäjänteistä menestystä, pitkähäntäisillä hakulauseilla voit saavuttaa nopeita onnistumisia.
Kilpailija-analyysi – selvitä avainsanan vaikeus
Avainsanan vaikeus tarkoittaa sitä, miten vaikeaa kyseisellä avainsanalla on sijoittua korkealle Googlen hakutuloksissa. Avainsana muuttuu vaikeaksi, kun verkossa on paljon sille optimoitua sisältöä.
Jos vaikealla avainsanalla sijoittuminen on yrityksellesi tärkeää, tarvitset paljon muutakin kuin laadukasta sisältöä: loistavan teknisen SEOn, useita linkkejä laadukkailta ulkopuolisilta verkkosivustoilta ja avainsanaan liittyvän aihepiirin täydellistä kattamista omilla sisällöilläsi.
Koska vaikeilla avainsanoilla sijoittumisen rakentamisessa kestää kauan, uuden yrityksen kannattaa usein panostaa pieniin volyymeihin mutta helppoihin avainsanoihin.
Luo lopuksi avainsanaryhmiä
Tee avainsanastrategiaasi hakusanoista ryhmiä, joiden hakuintentio on suurin piirtein samanlainen. Näin pystyt sijoittumaan helpommin useammassa haussa samalla sisällöllä.
Avainsanatutkimus – työkalut
Verkko on pullollaan työkaluja avainsanatutkimukseen ja hakukoneoptimointiin. Osa on ilmaisia, osaa voi käyttää tai kokeilla rajoitetusti ilmaiseksi ja useimmat maksavat, jos haluat saada ohjelmistoista todellista hyötyä.
Google Search Console ja Google Keyword Planner
Googlen työkalut ovat ilmaisia. Kun kirjaudut sisään Google-tililläsi, voit hakea avainsanaideoita avainsanan tai verkkosivustosi perusteella.
Google Search Console
Google Search Console on ilmainen työkalu, josta voit selvittää, miten verkkosivustosi suoriutuu Googlen hakutuloksissa. Työkalu tarjoaa yksityiskohtaista tietoa siitä, millä hakusanoilla sivustosi näkyy, paljonko saat klikkauksia ja miten sijoitut.
Kuva: Google Search Console on myös avainsanatyökalu, jolla seuraat päiväkohtaisesti sisältöjesi sijoittumisen nousua tietyllä avainsanalla
Käppyröitä analysoimalla näet sivustosi ja sisältöjesi kehityksen. Miinuksena tietojen päivittymisen hitaus.
Google Keyword Planner
Ilmainen Google Keyword Planner on suosittu työkalu avainsanatutkimuksessa. Työkalu on kuitenkin alun perin suunniteltu Google Ads -mainostajille, joten se tarjoaa enemmän tietoa maksetuista mainoksista kuin orgaanisesta liikenteestä.
Semrush
Semrush on yksi markkinoiden johtavista työkaluista avainsanatutkimukseen ja hakukoneoptimointiin. Keyword Magic Toolia voi kokeilla ilmaiseksi. Semrush sisältää todella paljon ominaisuuksia ja ohjelma on melko hintava.
Ahrefs
Ahrefs on myös suosittu hakukoneoptimoinnin ohjelmisto. Keyword Explorer -avainsanatyökalua saa käyttää myös ilmaiseksi. Ilmaiset työkalut – Website Authority Checker ja Backlink Checker – ovat myös hyödyllisiä verkkosivuston kehityksen tutkimiseen.
Moz
Moz tarjoaa kattavan valikoiman työkaluja avainsanatutkimukseen ja hakukoneoptimointiin sekä hyviä artikkeleita. Moz Keyword Explorer -työkalua voi kokeilla ilmaiseksi. Moz on erityisesti pienen ja keskisuuren yrityksen SEO-ohjelmisto.
Vinkit avainsanastrategiaan ja hakukoneoptimointiin
Sisällön laatu on yksi tärkeimmistä tekijöistä hakukonenäkyvyydessä. Mieti, pystytkö itse tuottamaan sisältöjä vai kannattaako laadukkaan ja hakukoneoptimoidun sisällöntuotannon ulkoistaminen.
Mitä Google pitää laadukkaana sisältönä? Hakukoneille laadukas sisältö:
- Vastaa hakutarkoitukseen ja on hyödyllistä
- On ajantasainen ja luotettaviin lähteisiin perustuva
- Tarjoaa loistavan käyttäjäkokemuksen mm. sisältömuotoilulla
- On ainutlaatuista ja kattavaa (yksityiskohtaista, originaalia dataa)
- Perustuu kokemukselle, asiantuntemukselle, arvostettavuudelle ja luotettavuudelle (EEAT)
Käytä avainsanoja oikein
Jotta sisältösi voivat sijoittua hakutulossivuilla, niillä pitää olla avainsanoja. Avainsanojen liiallinen käyttäminen voi kuitenkin olla haitallista.
Käytä siis avainsanoja luonnollisesti. Tekstin pitää kuulostaa sujuvalta ja olla kieliopillisesti laadukasta. Google tukee taivutusta, joten älä kirjoita ”Tämä on paras tekninen seo auditointi blogiteksti” vaan ”Tämä on paras teknisen SEO-auditoinnin blogiteksti”.
Käytä tärkeintä avainsanaa:
- Titlessa eli sivun otsikossa sekä H1 sivun sisällön otsikossa
- Sisältötekstissä, varsinkin tekstin alkupuolella
- Sivun URL-osoitteessa
- Meta-kuvauksessa
Käytä avainsanoja strategisesti linkityksessä. Ylivoimaisesti paras esimerkki linkityksestä on Wikipedia – toimi samoin!
Muutu semantiikan mestariksi
Semantiikka sisällöissä ja avainsanatutkimuksessa viittaa yhteenkuuluviin asioihin, aiheisiin ja merkityksiin. Esimerkiksi Polkujuoksukengän valinta -blogitekstissä lukija odottaa varmaankin löytävänsä asiaa muun muassa eri juoksukenkämalleista, juoksusta maastossa vs asvaltilla, yli- tai alipronaatiosta, askeltutkimuksesta, juoksukengän valinnasta eri vuodenaikoina jne. eikä vain listaa jonkun tietyn juoksukengän ominaisuuksista.
Semanttiset sanat ja lausekkeet eivät ole ”avainsanoja”, joita kirjoitetaan hakukenttään, vaan sanoja, joita sekä lukija että Google odottaa löytävänsä sisällöistä. Kun osaat semantiikan, pystyt luomaan ”täydellisempiä sisältöjä”, joita Google arvostaa.
Seuraa trendejä
Uusia avainsanoja putkahtaa pintaan jatkuvasti. Ne syntyvät usein maailman tapahtumista, tutkimuksista ja sosiaalisen median keskusteluista. Esimerkiksi Iittala-brändin uudistus herätti valtavan kuohunnan, ja moni lehtitalo, opinahjo, viestintätoimisto tai mainostoimisto bloggasi aiheesta salamannopeasti. Myös hilpeät meemit levisivät sosiaalisessa mediassa.
Jos onnistut tuottamaan nopeasti sisältöä trendaavista aiheista niiden avainsanojen ympärille, saatat sijoittua korkealle Googlen hakutuloksissa ja sen lisäksi tuore näkökulma voi houkutella jakamaan sisältöäsi. Käytä vaikkapa Google Trends -työkalua nousevien hakujen löytämiseen.
Seuraa sisältöjesi ja avainsanojesi sijoituksia
Avainsanastrategian ja hakukoneoptimoinnin onnistumista kannattaa seurata tarkasti, jotta voit hienosäätää strategiaasi jatkuvasti. Seuraa sijoituksia Googlessa: miten yksittäiset avainsanat nousevat ja miten kokonaissijoituksesi muuttuu ajan kuluessa. Googlen Search Consolessa on lukuisia mahdollisuuksia analysoida dataa maksutta.
Mitä enemmän sisältöjä ja mitä kilpaillumpi ja dynaamisempi markkina, sitä useammin avainsanatutkimus kannattaa tehdä. Perusteellinen avainsanatutkimus on hyvä tehdä vuoden parin välein. Kevyttä avainsanatutkimusta kannattaa tehdä automaattisesti hakukoneoptimoinnin yhteydessä, kun teet sisältömarkkinointia.
Avainsanatutkimus ja hakukoneoptimointi 2024
Jos olet seurannut digimarkkinoinnin trendejä ja erityisesti hakukoneoptimoinnin kehitystä, tiedät että juuri avainsanat ja ”avainsanojen sijoittelu” ovat joutuneet suurennuslasin alle. Hakukoneoptimointi on avainsanojen osalta nykyään hyvin erilaista kuin kymmenen, saati parikymmentä vuotta sitten.
Vanhoina hyvinä aikoina hakukoneiden tulossivuilla pystyi nousemaan kyllästämällä tekstit halutulla avainsanalla, vaikka teksti olisi vain löyhästi edes liittynyt avainsanan aiheeseen. Työskentelin itse tuolloin opintojen ohella hakukoneen algoritmien parissa ja tein sisältöjen relevanssin arviointia, joten asiasta on todellakin omakohtaista kokemusta.
Nyt on toisin, ja tähän on kaksi syytä. Ensimmäinen on Googlen (ja todennäköisesti myös muiden hakukoneiden) agenda pyrkiä tarjoamaan käyttäjälleen mahdollisimman relevantti vastaus mahdollisimman nopeasti hakukoneeseen syötettyyn kyselyyn. Toinen on verkossa jaetun informaation eksponentiaalinen kasvu: millä järjestät miljoona samalla avainsanalla kyllästettyä samanlaista artikkelia?
Muuttuneesta digitaalisesta maisemasta on seurannut se, että hakukoneoptimoinnista on tullut huomattavasti monimutkaisempaa ja avainsanatutkimus on tullut tärkeämmäksi osaksi hakukoneoptimointia – ei suinkaan vähäisemmäksi, kuten joissain yhteyksissä näkee spekuloitavan.
Kilpailu verkkonäkyvyydestä on kireämpää kuin koskaan. Siinä menestyäkseen on syytä ymmärtää, mitä on olennaista ymmärtää hakukoneoptimoinnista. Tärkeimmät asiat ovat:
- Hakukoneoptimointi on entistä enemmän hyvän käyttökokemuksen optimointia.
- Avainsanatutkimus on erityisesti käyttäjä- ja asiakasymmärrystä sekä strategiaa.
- Relevanssi ja laatu painavat vaakakupissa enemmän kuin koskaan.
- Vaikka joitain nopeita voittoja onkin tarjolla, pidemmällä tähtäimellä menestyy, kun ymmärtää strategian merkityksen ja on sanojensa mittainen.
- Kokonaisvaltaisen ja strategisen hakukoneoptimointi SEO:n hyödyt ovat suurimmat.
Avainsanatutkimus – hinta
Paljonko hakusanatutkimus maksaa? Perusteellisen ja strategisen avainsanatutkimuksen hinta liikkuu yleisimmin noin 1500 € - 3000 € välillä. Kevyitä avainsanatutkimuksia voit saada parilla sadalla eurolla. Suppea tai kevyt avainsanatutkimus kuuluu yleensä tavalliseen SEO-auditointiin, perusteellinen avainsanatutkimus laajaan SEO-analyysiin.
Avainsanatutkimuksen hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat:
- yrityksen koko - mikroyritykset tekevät usein edullisesti mikroyrityksille
- asiakkaan toimialan laajuus ja tuotteiden tai palvelujen määrä - mitä enemmän avainsanoja, sitä enemmän aikaa kuluu
- avainsanatutkimukseen kuluva aika - perusteellista ja strategista pk-yrityksen avainsanatutkimusta ei tee päivässä
- käytetyt ohjelmistot - maksullisia hakukoneoptimoinnin ohjelmistoja tarvitaan perusteellisiin ja strategisiin hakusanatutkimuksiin, ja ne nostavat kustannuksia
- asiantuntemus ja kokemus - strateginen avainsanatutkimus vaatii laajaa osaamista SEO:sta, semantiikasta, tiedonhausta, digimarkkinoinnista, brändistä ja B2B/B2C-toimialoista tai järjestöistä.
Saat meiltä perusteellisen ja strategisen avainsanatutkimuksen, jota pystyt alkaa hyödyntämään heti. Jos tarvitset ammattimaista hakukoneoptimointia, kattava tutkimus kuuluu aina palveluumme.
Avainsanatutkimus – yhteenveto
Avainsanatutkimus on olennainen osa hakukoneoptimoinnin strategiaasi, ja hakukoneoptimointi on tärkeä sisältömarkkinoinnillesi. Verkkosivuston SEO on mahdollista laittaa kerralla kuntoon, mutta jos haluat sivustosi nousevan hakukoneissa ja teet tavoitteellista sisältömarkkinointia, tarvitset jatkuvaa hakukoneoptimointia.
Avainsanatutkimuksella löydät hakusanat, joilla juuri sinun yrityksesi palveluita etsitään. Oikeilla avainsanoilla voit luoda relevanttia sisältöä, jota hakukoneet ja potentiaaliset asiakkaasi arvostavat. Näin saat lisää bränditunnettuutta, auktoriteettia, laadukasta orgaanista liikennettä verkkosivuillesi sekä konversioita.
Perusteellinen avainsanatutkimus kannattaa tehdä samalla kun luot yrityksen sisältöstrategian. Mitä suurempi ja dynaamisempi markkina, sitä useammin perusteellinen avainsanatutkimus on tehtävä. Sisällöntuotannossa kannattaa tehdä kevyttä avainsana-analyysia koko ajan, sillä sijoitukset voivat muuttua vauhdikkaasti ja uusia tilaisuuksia sijoittumiseen saattaa avautua milloin tahansa.
Tarvitsetko apua avainsanatutkimuksen tekemiseen? Teemme yrityksellesi perusteellisen ja strategisen avainsanatutkimuksen ja autamme tekemään tuloksia!
***
ÁJAR on etevä digitoimisto Helsingistä – olemme digimarkkinoinnin kumppani laadukkaille brändeille ja yrityksille ympäri Suomen. Ydinosaamistamme on strateginen hakukoneoptimointi ja huippulaadukas hakukoneoptimoitu sisällöntuotanto.
SELKEÄSTI DIGISTÄ: Kuule ensimmäisten joukossa alan uusin tieto ja vinkit parempaan bisnekseen!
Säilytämme yhteystietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti, emme koskaan jaa tietojasi eteenpäin. Voit milloin tahansa perua uutiskirjeen tilauksen helposti ja nopeasti.